Träning vecka 30, 2021

När jag, förra söndagen, skissade på den grova planen fram till Bergslagsleden ultra, så tänkte jag mängd, mängd och mer mängd. Men det slog mig i efterhand att det är i princip det enda jag gjort den senaste tiden. Det har blivit en hel del jogg.
 
Höja taket!
Det går inte prestera på en bas som endast består av lätt jogg, det krävs hårdare pass också! Så det är dags att testa ett nytt koncept, att "höja taket" med hjälp av anaerob träning innan mängdblocket. Detta är något som jag läste om för några år sen men aldrig implementerat i min egen träning. Nu är det dags! Därför är tanken att lägga in två hårda pass nästa vecka. Först tänkte jag köra dem på GIHs löparbana men det är ju inte speciellt tävlingsspecifikt! Så varför inte lägga in några anaeroba delar på de vanliga distanspassen i skogen istället? Jo, så får det bli. Och mer specifikt, några treminutare i backarna borde vara precis vad doktorn ordinerar.
 
Måndag: 45-60 min lätt
Tisdag: Blankhults rundslinga 10 km, treminutare i backarna.
Onsdag: vila?
Torsdag: Lekhyttan, ca. 12 km och även här korta och långa intervaller i backarna
Fredag: vila
Lördag: Långpass trail
Söndag: 12,2 km chill söndagstrail
 
Summa: 60-70 km 
 
Det finns en osäkerhetsfaktor och det är benen, de måste kännas redo på tisdag. Annars kommer det bara kännas tungt och jag lär inte få något resultat på min "investering". Är de tunga så får jag skjuta på dessa pass. Inga konstigheter.